Effektiv behandling af neglesvamp | Klinik i Randers C

Neglesvamp og behandling af neglesvamp

Vi har alle sammen helt naturlige svampe på huden, men i nogen tilfælde kan de blive til gene for os.

Symptomer på neglesvamp

De første symptomer på neglesvamp ses som en hvidlig eller gullig misfarvning af neglen. Ofte starter det i et enkelt lille hjørne af en negl. Uden behandling vil svampen brede sig udover hele neglen og overfladen vil ændre struktur til at blive ujævn og fortykket. Det sker, fordi svampen også breder sig under neglen. Derefter vil neglen løfte sig, løsne sig fra underlaget, blive porøs for til sidst at smuldre helt væk.

Årsag til at vi får neglesvamp

Neglesvamp smitter ofte. Fx hvis man deler seng, strømper, håndklæde eller baderum med en, der har neglesvamp.

Neglesvamp kan også opstå efter langvarig og ubehandlet fodsvamp, og opstår ret ofte efter en beskadigelse af tåen, f.eks. hvis man har slået den eller tabt noget ned på tåen.

Derudover kan neglesvamp også opstå ved visse sygdomme eller ved brug af visse former for medicin, hvor immunforsvaret er svækket.

Neglesvampen kan også opstå, hvis fødderne er meget udsat for et fugtig og varmt miljø f.eks. tætsiddende våde/svedige sko.

Og tit ser man også, at neglesvampen lige pludselig opstår uden en påviselig grund.

Behandling af neglesvamp hos Fodbehandler klinik Pia Maltha, i Randers

Neglesvamp kan være meget svær at komme til livs, fordi det sidder under neglen, hvor det er svært at komme til.

Den mest effektive behandling er at konsultere egen læge, som vil tage en prøve af neglen/svampen. Hvis der konstateres neglesvamp, kan du få en medicinsk 3 måneders pille kur, som i nogle tilfælde skal gentages flere gange.

Vil du gerne undgå medicin, behandles neglesvamp effektivt med Laserterapi. Vi udfører Laserterapi i klinikken, både i forbindelse med fodbehandling og som selvstændig behandling.

Og et gammelt huskeråd, man kan forsøge sig med er at bruge atamon (et middel man bruger til at sylte med) det skal blot duppes på de angrebne negle 1-2 gange dagligt.

Pia Maltha
Indehaver

Har du ikke mulighed for at komme på klinikken pga. sygdom eller funktionsnedsættelse kan behandlingen foregå hjemme hos dig. Kontakt klinikken for denne mulighed.

Alle behandlingerne er individuelle og specialiseret ud fra dine problem områder og behov. Lagen og håndklæder lånes i klinikken.